Film Dressyr

Här kommer en film från Fredags dressyrdag.


Sarah´s terräng

Och sist ut av alla - Sarah Sandbrg och Asterix som bävade inför det svåra vattnet. Vattenhinder som på sista tiden varit Asterix stora skräck. Men med BRF-gänget hängade runt hela banan och framförallt runt vattnet, där de påhejade Asterix så hade han inte en chans att stanna. Eller var det så att han blev peppade av våra hejar rop? Sarah och Asteris tog sig igenom vattnet felfritt och detta med ett glädjetjut av Sarah som fick jobba på rejält. Restrerande hinder på den stora terrängbanan var inga problem alls. Han gick som tåget, verkligen tåget!

På detta resultat hamnade Sarah 29:e plats av 56 startande och vi är verkligen glada att Asterix övervann sin rädsla mot vattnet. Så kul att det gick så bra med tanke på att Asterix smet ur hagen igår eftermiddag, han hade sprungit runt på den skånska åkern en stund innan han stannat vid hingsten och mopsat sig emot honom. (hingten bodde på stället där hästarna stod) Under denna lilla utflykt lyckades även Aste dra av sig en framsko, som tur var hittade vi skon (både rak och hel) så den gick att slå på igen utan problem imorse av tävlingsplatsens hovslagare. Villken tur att det gick som det gick, och att ingenting värre hände med den busiga lilla NF ponnyn.


Asterix spanar in banan, kanske vattenhindret?


Flyger över tredje hindret!


Den gigantiska lådan vållade inte heller några problem


Upp på banken


Och nedför banken


Och ut över C-hindret direkt efter banken. (smalhinder)


Målgång!!


Jihaa!! =)


"Släppa på jorden, och springa med ponnyn.."

Emelie´s terräng

Näst sist ut av BRF ryttarna och sist av P80 ekipagen var Emelie Åsberg och Miclas Mysac. Detta var deras andra gemensamma Lag SM tillsammans, och detta år var de verkligen sugna på en felfri terrängrunda. (Förra året fick de ett snörpligt stopp på vattenhindret) Så nu var de revansch sugna!

Mysac gick som tåget hela rundan (men samtidigt lyssnade på halvhalter till skillnad från våran lilla vita ponny, hehe) och hoppade enkelt runt hela terrängbanan felfritt!! De prickade även tiden och fick därmed inga som helst tidsfel heller. Vilken runda! Tyvärr räckte inte denna toppen terräng till en placering för Emelie, utan hon var exakt 2 poäng ifrån en placering Hon hamnade på en 23:e plats av 62 startande. Om Mysac hade lyft lite bättre på tassarna igår så hade de tagit en 12:e placering tillsammans. Men då blev det tyvärr inte. Med detta slutresultat så visar Emelie och Mysac verkligen vad de går för, även om allting inte stämde hela vägen.  Nästa år tar ni dem, det vet jag!





Fälttävlansponnysar skall också vara fina i håret. :)


Mysac posar i sin bästa vinkel, tycker han...


Framridning


Tredje hindret gick lätt som en dans!


Tjihooo tycktes veteran ponnyn säga.


Bara några få hinder kvar!


Näst sista hindret!


Sista hindret!


"Avtravningscirklen"


En nöjd Emelie över sin ponny Mysac


Strectcing på G


Kim´s terräng

Nästa ut på terrängbanan var Kim Järlund och Feddy, efter gårdagens hoppning hade ekipaget tyvärr åkte ned en bra bit i resultatlistan och hade en ganska minimal chans till placering. Med bara fyra hinder kvar och allting såg stensäkert ut så stannade Freddy på en liten pluggt grav. Den var 50 cm lång, och 15 cm djup. Men då Freddy smet på sidan så kunde Kim tyvärr inte trycka över honom, så han  var tvungen till en ny anridning. Resten av banan gick som en dans, och i mål kom de med 20 straff på hinder, och något ynka tidsfel då stoppet tog lite tid.



Framridning


Tredje hindret gick som en dans


Full rulle mot banken


7:e hindret


Här vägrar Freddy på den lilla fjutt graven. Tvärstopp.


Men han tog mod till sig och tog ett kliv över den lilla graven! =)


Brum brum


Heja Heja!


Näst sista hindret!


Sista hindret - och måål.

Daniela´s terräng

Först ut i terrängen var Daniela och Totte, de startade redan strax efter 08:00 i morgondimman.

De låg en bit ned i resultat listan efter de två första dagarna så någon chans till placering var ganska liten även om skulle rida felfritt både på hinder och tid i terrängen.

Totte var taggad till tusen och gick som tåget, han gick lite väl fort som tåg ibland gör. Halvhalten gick inte riktigt igenom inför banken och han hoppade av ett helt språng för tidigt. (på en bank vill man att de skall komma nära och hoppa upp ordentligt för att hinna upp med bakbenen) I och med att han hoppade upp lite för tidigt så slog han i bakbenen i banken, men det gick bra ändå. Men efter banken så kom det ett relativt lätthoppat hinder som Totte tyvärr stannade på. Kanske berodde det på att han kände av smällen från banken!? Resten av banan gick lekande lätt för Daniela och Totte, så det blev -20 straff och fyra sekunder lite för långsamt, det är 1,6 straff att lägga till de redan befintliga straffen.


Framridning


Totte spanar in de nyslagna gräset


Framridning


Framridnig


Tredje hindret


Påväg mot banken i full fart


Näst sista hindret


Nöjda och glada ännu en gång!


Avskrittning


En typisk Totte-Daniela bild... ;)

Sarah´s hoppning

Sist ut i laget var Sarah och Asterix, de red 95 cm (en större klass än de andra) och hon gjorde banhoppningsprovet med bravur! Asterix är en C-ponny så detta är egentligen en LB+5 cm, men det vållade inga problem alls för den lilla ponnyn! Sarah styrde Newforestponnyn Asterix felfritt runt hela banan och det var verkligen en fin stilrunda – Och felfri! Strålande Sarah!! Och nu med alla ryttare vidare till terrängen så är vi BRF-are gladare än någonsin!
















Emelie´s hoppning

Näste BRF ekipage ut på hoppbanan var Emelie och Mysac. De fick till en riktigt bra framhoppning, trots den lite längre väntan än planerat. (minuterarna per ekipage var lite mer än vad vi först beräknat)
Väl inne på banan höll sig den goda känslan kvar och de gjorde en riktigt toppen bra runda! Emelie och Mysac fick ett pet och därmed 4 straff.
Trots tävlingsnerver så nådde de ”toppen”.. ”De trodde de var botten, men se de nådde toppen”



Framridning


Emelie och Mysac påväg till start..


Över första hindret!


Över 4:e hindret


Tjihoo tycktes Mysac säga!


Nöjda och glada!

Kim´s hoppning

Andra ryttaren ut i laget var Kim Järlund och Freddy, ekipaget var verkligen på topp  och fick med sig 4 fel. Dock red Kim lite väl fint och samlat, så han fick tyvärr än hel del snörpliga tidsfel. Så nu är Kim också redo inför terrängen!!!


påväg mot första hindret


Första hindret


Galopp galopp...


Fjärde hindret..

 


Daniela´s hoppning

Daniela var först ut av alla i BRF-gänget, hon red redan 08:15. Vet inte riktigt vem som var morgontröttast – ryttaren eller hästen!? Ekipaget fick förargliga 12 fel, (två stopp) på grund av missförstånd mellan häst och ryttare. De tog sig igenom resten av banan jätte fint och är nu klara inför terrängen!


Framridning


Inne på banan


Första hindret gick galant!


Fjärde hindret flög han över


Totte tyckte hindret var lite stort... minst 125 cm tänkte Småtte..

 


Terrängvisning

Igår kväll så var det banvisning, den var sådär. Det var ungefär 200 st människor som skulle gå på en å samma banvisning, men endast 3 banvisare.

Terrängbanan känns bra, ganska stora hinder och en del tekniska svårigheter är väl gömda i banan. Men som säkert kommer dyka upp under söndagens  terrängritt.

Här kommer P80-banans terränghinder på bild. Sarah som hoppas en klass större, hoppat P90 cm. Hon rider nästan samma bana som de andra, men några hinder är annorlunda, några riktigt stooora hinder. + att hon hoppar stocken ned  vattnet, de andra rider bara igenom vattenhindret.

 


Daniela´s dressyr

Daniela och Totte gjorde nog sin bästa dressyruppvisning någonsin! De red ihop 61%, - 58,5 straff. Vilket var en toppen bra poäng, då dressyren alltid har varit Tottes svagaste sida.


Urlastning och tillfixning på gång

 

 


smile, säfer Totte

 


Glada och nöjda!


Emelie´s dressyr

Emelie och Mysac gjorde en jämn och fin uppvisning inuti ridhuset, de fick 63,5% -54,8 straff. Men trots den poängen så var ändå Emelie inte nöjd med känslan, då hon tycker att känslan är det viktigaste. Men jag som lagledare tyckte dem var riktigt duktiga!


Upppiffning, frisyren skall vara perfekt! "Om man vill vara fin så får man lida pin"


Blingade och färdiga att rida fram. Mysac med sitt nya fina pannband, och Emelie med sin fina håruppsättning.


Ett laddat ekipage


Linslusen Mysac


Framridning


Inuti ridhuset

 

 


Kim´s dressyr

Kim och Freddy gjorde en fin och jämn uppvisning inuti ridhuset, han fick en bra känsla men domarens bedömning tycker vi blev lite låg.. Han red ihop 61,5%, alltså -57,8 straff.



Påklädnad, Kim får hjälp med slipsen.


Ekipaget är redo att rida fram




Fina Freddy i en travlängning


Halt - Hälsning

Sarah´s dressyr

Nu har Sarah ridit dressyren, hon red på 61%, vilket kändes lite väl lågt för den ritten. Det ger -58,5 straff.
Nästa ut i laget är Kim Järlund, han startar ca 12:30..








Tävlingsplats

Nu har vi anlänt, snart skall Sarah rida dressyren..


God morgon Fredag

God morgon fredag, efter frukosten så åkte vi alla till stallet för att fläta och putsa på hästarna. När vi kom in i stallet möttets vi av vatten i stallgången, från Freddys box och när vi kollade i hans krubba så var den fylld med bajs. Han hade både haft ut vattenhinken samt träffat mitt i prick i krubban. Efter en liten stund när vi hade varit i stallet kom ”stallägaren”, han berättade att han redan hade städat en gång tidigare imorse åt Freddy. Då Freddy hage gjort exakt samma sak inatt. Knas häst. Nu snart är alla hästar flätade och fina, och vi skall snart bege oss till tävlingsplatsen för att kolla på laget föra ryttare – Sarah Sandberg. Efter henne är det en två timmarspaus tills nästa BRF ekipage, och sen rider de tre andra ryttarna inom 15 minuter. Så då blir det hektiskt. Ni kan följa online resultat på webben. (tror jag)



Denna syn möttes vi av imorse


Freddy hade träffat mitt i prick


Flätning på gång


Även lagledaren fick agera "flätare"


Mysac riktigt njuter av behandlingen


Alla hade inte lika mycket man, hårförlängning kanske?!


Pannluggen var inte heller mycket att hurra för...


Påbörjad upprullning


Totte färdigflätad och klar att tävla

Nu har hela laget anlänt!

Nu är alla ponnyer installade och vältrimmade till morgondagens tävling. Imorgon startar Lag SM och det är dressyren som ekipagen börjar med. Först ut i laget är Sarah Sandberg som rider 10:45.

Nu ska jag krypa ned i sängen för att sova efter en lång, men rolig dag. Vi har välkomnat alla ”nya” BRF ekipage samt ätit en god middag med alla tillsammans.











Asterix och Sarah har anlänt


Taggad häst med spring i benen.


En nyrullad Asterix


En sen middag på Wirketorps B&B



Välkomna!

Nu är nästan alla hästar här, och Mysac blev så glad att slippa prata Skånska med de andra hästarna. Äntligen förstår han vad de säger ordentligt.


Mysac och Totte


Freddy


Touch of Heaven "Totte"


Fina Freddy njuter av Skåne-solen!

Tillsammans är vi starka!

Nu är hela glada gänger här!! Och vi började med att boa in oss ordentligt på Wirketorp, sen så tog vi en sväng till Annelöv, för att spana in tävlingsplatsen. Vi gick på rundvandring, kollade dressyrbanor och tjuvkikade på håll på lite fälttävlanshinder. Gissa om alla är sugna nu!


rundvandring


Vissa var gladare än andra att träffas


3 av 4 ryttare, Sarah den fjärde kommer till kvällen.


En äkta Skåneslätt

Tidsfördriv i väntan på resten av gänget

I väntan på att resten av BR-gänget skulle komma så provade Sofia (Emelies mamma) på att göra en dressyr-donats. Se så fint det blev!  Men lite hårspray imorgon så kommer det sitta som gjutet!








Dressyrtrimmning

Så där, nu är ¼ ponnyer dressyrtrimmade, två andra skall trimmas i kväll. Mysac kändes bra, men ganska stel efter gårdagens långa transportering.  Så det var tur att vi åkte några dagar tidigare. Nu väntar vi på de andra BRF ekipagen som kommer i eftermiddag.

 

 

 

 

 

 

 


10:30 Torsdag

I väntan på att Mysac skulle få rasta benen och min mamma, Carina Eriksson skulle kommer till Kvälinge med tåget (hon flög ned hit först) så mockade vi boxen, samt fyllde upp de tre andra boxarna åt de andra med ren halm. Ute i halmladugården fanns det massa söta katter, speciellt en katt. En lite kattunge som vi gärna hade tagit med oss hem.
Vi räknade till att det fanns 15 katter på gården! Tänkt vad mössfritt det måste vara i detta stall.


09:30 Torsdag

Innan dressyrtrimningen så fick Mysac gå ut i hagen en sväng, han verkade nöjd och glad över att få slippa åka transport ännu en till dag.

 


God morgon Torsdag

En dag kvar till att tävlingarna börjar, nu sitter vi i bilen påväg till stallet. Mysac skall få gå ut i hagen en sväng sen skall det trimmas dressyr.
Strax efter 14:00 kommer de två andra från BRF, Sarah kommer senare ikväll då hon åker hela sträckan idag från Hallstahammar.

Skåneland - Här är vi!

Så där, nu har vi äntligen kommit fram till Skåne, Kävlinge. Vi tvåbenta bor på Wirketorps B&B och vi har det verkligen toppen bra. Verkligen många stjärnor, max tio av tio möjliga! Mysac har också det bra, inte lika fint som oss. Men han verkar helnöjd med sitt boende.

Direkt när vi kom fram till stallet i eftermiddags idag så skrittade Emelie och Mysac ut en sväng, både ryttaren och hästen var nog stela sen resan. Medans de skrittade ut en sväng med stallägarens dotter så mockade jag och Sofia transport, samt fyllde upp boxen med nya ren halm.
Vi har även fått rapport av resten av laget, de har kommit fram till Mantorp och allting har gått bra. Inte ännu verkar de ha glömt någoting, men det visar sig väl när de packar upp här i Skåne imorgon eftermiddag. Hästarna och ryttarna mår bra i alla fall.


Emelie och Mysac på skrittur tillsammans med "Emma i stallet"


Ett glatt ekipage över att vara framme och få röra på benen igen


Myasc och stor matte Sofa


Mysac i sin "nya" box över vistelsen i Kävlinge


Det glimmar!

Ett litet bildbevis på vår shopping hos Charlis Häst och Hund. Titta vilket fint swarowskij pannband Mysac kommer inviga på dressyrbanan på Fredag! Med detta pannband borde han få lite x-tra poäng tycker jag. :)





Shopping i Jönköping

Så där, nu har vi lämnat Jönköpings hästafäffärer för att åka vidare till slutmålet - Annelöv i Skåne.
Alla tre som sitter i bilen har spenderar pengar på lite roliga saker och fått oss med oss påsar ut. Vad vi har köpt får ni kanske se sen. Just nu har vi precis klämt i oss en varsin hamburgare från Max - Det var gott!




God morgon Onsdag

God morgon Onsdag, Mysac har precis fått frukost och vi sitter och äter frukost med tända ljus i väntan på att regnet skall sluta.
Vi har sovit gott, och det såg ut som att Mysac också hade gjort det. Halm i hela manen och svanens. Idag åker vi vidare till Skåne, men först ett mellanstopp i Jönköping - Charlis Häst och Hund


Emelie och Tove vid frukostbordet, Tove plugga och skriver lite här på bloggen.

Mellanlandning

Så där, nu har vi mellanlandat i Mantorp – Veta Björnlund bor på över natten. Vi som har startat resa mot Skåne idag är; Mysac, Emelie, Sofia och Tove. Freddy och Tottes transport avgår imorgon från Uppala. Så nu får ni följa oss en lite stund innan hela laget har kommit ned.

Mysac bor i ett jätte fint stall med fyra boxar och mycket högt i tak. Han skulle kunna slå dubbelvolter i luften utan att slå i huvudet om han verkligen ville. Men det vill han inte... hoppas jag..

Vi två-benta på ”loftet”, en jätte mysig vindsvåning där man hör vindens blås genom väggarna. Långkalsongerna är nedpackade och kommer säkert till använding inatt.

Nu sitter vi här på loftet med chipsen i högst hugg och myser. Myser av att vara på väg till hästtävling – Lag SM i fälttävlan år 2011.

Imorgon skall vi fara vidare till vårt mål – Skåne, Kävlinge, Tågarps. Men först skall vi förbi lite ridsportbutiker på vägen.

 

 


Välkommen till Veta Björnlund - mellanlandning


Ankomst till stallet, Mysac provsmakar gräset och hälsas välkommen av fuxen.


Stallet där Mysac skall sova inatt, imorgon natt sover Freddy och Totte här.


Mysac hälsas välkommen av "lilltjejen" på gården med ett jätte äpple!


Där uppe på loftet bor de två-benta.


Ovanpå loftet


Vi hittade några jätte söta kattungar på gården. Kanske stoppa dem i resväska på vägen hem?


Ett jätte fint dass fanns också


Mysac boar in sig i sin "nya" box


Mysac fick agera "fotoobjekt"


Han njöt fullständigt av det friska höstvädret


Linslus

God natt världens finaste Newforst - Miclas Mysac

 

 


Lag SM 2011

Nu är vi påväg mot Skåne ännu en gång. Lag SM nästa!

På Björklinges sida finn en kort presentation om varje lag deltagre, välkommen att läsa om våra duktiga ponny ekipage!

RSS 2.0