Prisutdelning

Nu är tävlingen över och resultat blev jätte bra! Efter dressyren och hoppningen så låg vi på en delad elfte plats men efter att tre av fyra ryttare lyckades rida terräng banan felfritt så klättrade vi från elfte plats till en femte placering! Vi blev femte palcerad på Lag SM år 2009. Det var 23 startande lag och 6 placerade. Oh, vad härligt!! Vi hade nästan givit upp hoppet efter de två första dagarna. Tove fick även en individuell femte placering och Frida fick även en inviduell nionde placering.

Nu om en vecka ungefär så ska hala SM laget till UVFK och rida om DM medaljen. Det är endast tre startande där, och alla är vi från Björklinge - Tove Eriksson, Hanna Zetterberg och Hanna van Ooijen. Vem ska ta DM guldet, det får ni veta så småningom.

Fler bilder från prisutdelning och terrängen kommer jag lägga upp så fort jag får tid. Just nu är det skolan som jag måste tillbaka i, tre dagar är missade och det gäller att ta igenom dem så fort som möjligt. Tack för mig som har varit "bloggare" hela SM veckan. mvh Tove Eriksson



Det avgörande - Terrängmomentet

Solen skiner fortfarande i Skånelandet och vi är färdig tävlade. Dagen började med att imorse gick de flesta terräng banan igen innan start. Allting såg bra ut, och vi följde noggrant de andra lagens resultat ute i terrängen. Först ut för Team Björklinge var Sarah Sandberg på sin C-ponny Asterix II, det är deras egen uppfödning och de har ridit in honom själva. Tidigare var det Sarahs syster Sofia som tävlade den fina lilla fuxen. Men nu har Sarah fått tagit över honom. Sarah var riktigt taggad innan start och visade verkligen hur en riktigt BRFare ska rida. Hon var en riktigt fighter och red i mål utan några hinderfel, men någon sekund för fort. Ingen fara skedd, än så länge var vi med!

Nästa ”man” ut i terrängen var Hanna Zetterberg på sin nordsvensk korsning Gnistan. Vi kände att detta var vårat mest rutinerade och säkraste ekipage. Allting flöt på jätte fint ända till 8:e hindret, det som var en liten grav. Gnistan kom i full rulle och laddade förmodligen på det stora hindret som stod bredvid, så hon såg inte den pytte lilla graven. Rakt ner i graven sprang Gnistan och gick direkt omkull på sidan. Hanna rullade av utan skador, men Gnistan skrapade sig lite ytligt på nos samt bakben. Efter detta fall så var Hanna utesluten och hoppet började försvinna..

Tredje ekipage ut i terrängen var vår duktiga, häftiga och Guldbelönade Tinker häst; Thincy. Frida och Thincy var verkligen på gång och de red i mål utan några stora fel. Felfri på hinder men lite för långsam. Frida råkade välja fel väg inne i den knixiga skogen med kom in på rätt stig sedan igen. Nu hade hoppat börjat brinna igen.

Vårt sista och mest rutinerade ekipage ut var Tove Eriksson och Miclas Mysac. Tove tyckte banan var väldigt enkel liksom de andra i laget. Som sista ryttare krävs att nerverna  hålls i styr och det hade Tove inga som helst problem med. Tove och Mysac red i mål helt felfritt! Både på hinder och tid. Och därmed så säkrade hon minst en individuell sjätte placering. Eftersom hon låg då kvar på sina straff från dressyren.


Invigning av Lag SM i fälttävlan 2009

Så nu är bandet avklippt för Lag SM i fälttävlan år 2009. En lång invigning där de presenterade varje lag och varje ekipage.

Nu ikväll så ska vi på Ryttarfest. Ryttarfesten kommer äga rum på Dagstorps tävlingsnaläggning och det är många som ska dit. Nu har resultaten kommit in och vi ligger fortfarande delad elva, lite synd. Då det är sex lag som blir placerade, vi ska försöka klättra lite mer! Men vi har väldigt säkra ponnyer i terrängen, det är bara tiden som det hänger på! Det är verkligen jätte tajt mellan 4an och oss. Från 149 straff har dem på fjärde plats och vi har 154 straff. Några tidsfel så klättrar vi!








Banhoppning - avklarad!

Ännu en tävlingsdag avslutad, skönt på ett sätt. Spännigen har åter släppt och alla är helt utslagna, både ryttare och suport föräldrar. Fyra av sju människor ligger utslagna i sina sängar. Då kan man säga att det har varit en ansträngande dag som har tagit på krafterna. Dagens tävling var då andra momentet i fälttävlan, alltså banhoppning. Banhoppningen gick i 85 cm och det tyckte de flesta av våra hästar var lågt. Speciellt Gnistan som tyvärr fick ett nedslag och därmed 4 straff. Resten av laget, Tove, Sarah och Frida gick felfritt och ligger nu kvar på sina straff från gårdagen.

 

Summering av dagens resultat:

 Sarah Sandberg - 57 straff + 0 fel = 57 straff

Hanna Zetterberg- 53,3 straff + 4 fel = 57,3 straff

Frida Norelius - 48 straff + 0 fel = 48 straff (ligger för tillfället på en individuell placering)

Tove Eriksson -50,4 straff + 0 fel =50,3 straff (ligger för tillfälle på en individuell sjätte placering)

 


Sarah och Asterix på banhoppning, noll fel! Härligt. Duktiga Sarah som är 12 år!


Hanna och Gnistan som tyvärr fick ned en bom, Gnistan tyckte det var för lågt!!


Frida och Thincy hoppar lätt felfritt på denna 85 cm bana. Thincy tyckte det var skoj!


Tove och Mysac i banhoppningen, super skoj sa Mysac!

Veterinärbesiktning

Då var det dags för veterinärbesiktning för hela laget. Man besiktade hästarna lagvis och det gick väldigt smidigt och enkelt. Alla ponnysar gick igenom utan anmärkning och nu är vi ännu en bit på vägen!




Sarah Sandberg och Asterix II på veterinärbesiktning

Hanna Zetterberg och Gnistan på veterinärbesiktning

Frida Norelius och Thincy på veterinäsbesiktning

Tove och Miclas Mysac på veterinärbesiktning


Sarah Sandbergs fina rosett på hjälmen, piffigt eller hur!? :)


Se vilka fina svansar våra hästar har!

God natt

God natt Tävlingsdag 1.

 Vi ses imorgon!


Bangång och Terräng visning

Nu har vi gått hoppbanan och även terräng banan. Det ser jätte bra ut. Här kommer det bilder på Terrängbanans alla hinder.

1. Ettan (ej med på bild) Det är en pallisad
2. Pallisad
3. Soffa
4. Nedhopp
5. Stock
6. Tårta
7. Timmertrave
8. Öppen grav
9. Grind
10 ab  Stock och Smalhinder
11. Pallisad
12. Vatten (rakt igenom)
13. Röda huset
14. Bord
15. Kaninbo


Svenskt fälttävlans program 2007

Nu har vi alla klarat första steget i denna tävling. Dressyr momentet är avklarat! Spänningen har släppt och nu väntas hoppningen imorgon, men nog kommer det komma nya nerver smygande inatt.

Om vi ska sumera dagens resultat så gick det bra!

Hanna Zetterberg-
Tyckte Gnistan kändes dålig på framridningen och något slö. Men inne på banan vaknade hon upp, de red på fin fina 53,3 straff alltså 64%. Inga stora missar och det såg väldigt fint ut!

Sarah Sandberg - Red sin C-ponny Asterix II, hon var nöjd med dagens resultat och slutade på 57 straff. Absolut godkänt av våran duktiga inånade kompis från Skästa!

Frida Norelius - Thincy var på bra humör men domaren tyckte honb var lite långsam, hon vill tyligen ha ett program med högre tempo. De red på 48 straff, 68%. De ligger även på placering i sin klass! Bra gjort.

Tove Eriksson - Var verkligen super nöjd med framridningen, Mysac var riktigt alärt och fin att rida. Detta skulle kunnat gått riktigt bra. Dock så såg Mysac "spöken" vid domaren och spände sig väligt mycket där. Travprogrammet var  bra, men galopp programmet destå sämre. De red på 66% och 50,3 straff. Precis utanför palcering, det är 7 placerade och Tove ligger på en åttonde plats.

Så alltså efter första dagen har Team Björklinge RF 151, 6 straff ovch ligger därmed 11:a av 23 lag. Helt godkänt, det är väldigt tajt upp sen till tredje plats. En rivning eller två för de andra lagen gör så att Björkllinge RF kommer upp i listan mot toppen!

Här kan ni se fullständiga resultat:
http://www.dagstorp.nu/SM/Dokument/090821.html






Det regnade väldigt mycket inatt och det satte sina spår på dressyr banan och på Thincy benvärmare. De var skinanade vita och totalt fluffiga som sockervadd! Men här har vi då en "Extrem Makeover", fast åt det motsatta hållet...

Godmorgon Fredag - tävlingsdag 1

En morgon som började med att Frida fodrade hästarna vid sju tiden, Tove och Hanna åkte sedan upp till stallet och släppte ut Mysac och Gnistan. Skönt att komma ut sa dem, Thincy var redan ute. Frukosten avnjöt vi alla ute på baksidan i morgonsolen. Härligt med frukost i sol, de är då den smakar som bäst.

Idag är det första tävlingsdagen och det är nu det gäller. I denna startordning kommer alla att starta. Tove och Sarah rider för en och samma domare, medans Frida och Hanna rider för en annan. Det är nämligen två klasser eftersom det är så otroligt många startande.

Senare ikväll kommer vi lägga ut resultat från dagen. Håll tummarna för oss nu!




449       
Hanna ZetterbergGnistan
12:57Team Björklinge RF (1)Okänd


400Sarah SandbergAsterix II
14:07      
Team Björklinge RF (1)Cristalls Jolly Jumper - Down of Spring


472     Frida NoreliusThincy
16:08     Team Björklinge RF (1)Okänd - Okänd


421  Tove ErikssonMiclas Mysac
16:22  Team Björklinge RF (1)Miclas Madoc RNF - Coxhill Wonder NFS 5770




Är betfor gjort av sockerbeta?

Tove hade aldrig förr sett en sockerbeta, men nu har hon gjort det. På vägen hem från Barsebäck så stal Hanna en sockerbeta och Tove kollade intresserat på växande majskolv, som växte bredvid sockerbetan.

Efter ridturen i Lund så väntade en underbar middag hemma i Wirketorp. Johan stod för maten, men istället för att bli kallad ”den nakna kocken” så har han nu fått namnet ”Den sovande kocken”. Johans lilla tupplur blev lite längre än vad en tupplur brukar vara. Med middagen blev super god, då den bestod av lax och potatis. Familjen Sandberg deltog även med oss nu på kvällen. Mycket trevligt! Nu är vi alla super laddade inför morgon dagen. Sarah och hennes föräldrar kom ned till Skåne idag och hon har ridit en sväng på honom. Asterix kändes jätte fin och detta blir fin fint inför morgondagen!

Nu diskas det för fullt i köket och vi är på väg ner i sängen. Alla är vi trötta efter denna dag. Vi ses imorgon då solen går upp!

 


Sveriges vackraste golfbana

Efter att hästarna fick gå ut i sina hagar så tog vi en rundtur till en av Sveriges vackraste golfbanor. På Barsebäcks fina restaurang avnjöt vi en underbar god lunch. Lunchen bestod av en buffé av lite smått och gott. Vi kände oss då som det svarta fåret, bland de vita fåren då vi kom in med våra slapp kläder. Ni vet, golfare är ju väldigt välklädda. När magarna var proppfulla så tog vi en tur ner till Skåne strand och doppade våra fötter. Vatten var ganska kallt, men skönt. Värmen har legat runt 28 grader, men det har blåst väldigt mycket så hästarna har kunnat vara ut hela dagen ändå.

Vi åkte även ned till tävlingsplatsen som heter Dagstorp, men det ligger någon helt annan stans.

Kristin Norelius har nämligen en vän som heter Lena Malmqvist som bor här nere i Skåne och är ridskolechef för ridskolan i Lund. Hon tävlar även höga klasser dressyr på sina fina hästar. Så där fick vi möjligheten att kunna träna i lugn och ro i ett av ridhusen. Hästarna kändes bra trots alla timmar de fått stå i transporterna. Det känns som att detta kan bli riktigt bra inför imorgon, då vi rider vår första del av Fälttävlan Lag SM 2009. Dressyr momentet väntar runt hörnet.

 


Stubbåker så långt ögat kan nå

Nu är alla hästar ute i varsin hage efter att ha blivit skrittade och joggade en liten stund på de fina stubbåkrarna. Gnistan la i sin super växel direkt då hon blev släppt i sin hage, äntligen tycktes hon säga! För tillfället så verkar alla vara mer eller mindre sega, så just nu är det lite slapp tid. Man må ju passa på medans man kan. Vi har även börjat med uppladdningen av vätska, här ska det drickas vatten och inte få någon vätskebrist imorgon.

Under dagen så planerar vi att åka till tävlingsplatsen och se oss omkring, senare ikväll så ska vi också rida en sväng där. Bara för att hästarna ska slappna av lite mer och känna sig som hemma imorgon.

 


Godmorgon Torsdag

Solen skiner och vinden blåser på de Skånska slätterna. En god frukost är precis uppäten i solen och magen känner sig mätt och belåten. Thincy är redan ute i hagen, hon har väldigt tidiga morgonvanor. Mysac och Gnistan står och äter sin frukost nu, snart ska vi till stallet och skritta en sväng på dem. Sedan ska de få gå ut i den soliga hagen. Det är väldigt varmt där solen inte blåser och det njuter vi av.

 

 


Solen har gått ned i Skåneland

En god middag är avslutad och solen har gått ned. Ponnysarna har blivit ridna lite lätt, Thincy lite mer än Mysac och Gnistan. Mysac och Gnistan fick roa sig på de guldgula stubbåkrarna med hackamore och barbacka, det var ju inte helt fel tyckte dem. De hade gärna sprungit gärnet med oss på halv sniskan. Vi red även upp till Wirketorp där vi bor och hälsade på de andra BRF-arna. Mysac och Gnistan fick även gå in i sina boxar för första gången, stora var dem. Hela 16 kvadratmetrar. Där inne kan ju våra ponnysar slå dubbel volter. :) Thincy som redan hade sovit en natt i denna box kände redan sig hemma. Och nu sitter vi alla utanför de fina lägenheterna och börjar känna kylan under fötterna. Vissa börjar gäspa och andra pratar om morgondagen.



Skåneland

Att många människor säger att Skåne är som ett eget land verkar ganska sant. Landskapet är annorlunda, männikor och hästar. Ingenting ser ut som hemma, alla minst språket. Men om vi kikar lite extra  på Sverige kartan så ser vi att Skåne faktiskt tillhör Sverige, och inte Danmark. Men det ska vi var stolta över, allting är så mycket större här. Åkrarna, blommorna och avståndetr mellan grannarna. Närmaste grannen är ofta en som bor ca 3 km ifrån varandra.

Nu äntligen när klockan är 19.20 (det är fortfarande Tisdag) så är vi alla äntligen samlade. I alla fall nästan, det är bara Sarah Sandberg som vi väntar på, hon kommer på Torsdag. Men alla Björklinge ryttare är här. Vi bor på ett jätte fint Bed and Breakfast som heter Wirketorp. Ni kan gå in på hemsidan www.wirketorp.se. Det är gamla stallängor som är inredda med en modern stil. Min pappa, Börje skulle ge detta ställe fyrea stjärnor.

Efter att ha hackat potatis, morötter, gurka, tomat, lök och massor av annat så har jag faktiskt insett att man kan få skavsår att hacka för mycket. Det svider på fingrarna nu, och det är inte för att jag skurit mig själv. Det börjar lukta mat i denna fina lägenhet och BRF'arna sitter här utanför och har det trevligt. Dricker vin, äter kex med ost och har det allmänt bra. Snart ska vi äta middag som består av en typiskt svensk sommarmat, grillat med klyft potaits.
Senare efter middagen så ska vi, jag, Hanna och Frida skritta ut en sväng på våra hästar. De står i ett privat stall 2 km härifrån och de får gå i varsin hage och ha det bra. Bättre än så kan faktikst inte en häst ha det. Inte en tävlinghäst som deltaga i Lag SM om några dar.


Nu åker vi

Nu väntas ungefär sju timmars lång resa för mig, Tove. Vi ska natta över i Växsjö hos en gammal vän. Ska försöka hinna med att skriva senare! Inga startlistor än så länge.

Här är hemsidan till Dagstorp.  http://www.dagstorp.nu/SM/index.asp

Finslipning på dressyren

Idag, söndag den 16 Augusti hade alla Lag SM ponnyer finslipning på dressyren. De från Björklinge RF finslipade på dressyren i Frösåker och Sarah Sandberg finslipade på sin dressyr på annat håll. Tävlingen var mycket lyckad för att Björklinge ekipage, eller vi ska ju då nämna att Mysac reds av en annan ryttare från Bälinge RF. Hon heter Emelie Åsberg och kommer ta över Mysac efter Tove nästa år. Redan nu har hon börjat små tävla på Mysac. Men Mysac gjorde bra ifårn sig och såg riktigt fiin ut! De vann både LC:1 och LB:1 med 71& samt 69%, det var deras första dressyr tävling. Så Mysac verkar vara i god form! Gnistan ser också ut att vara i dressyr trimm, eller ska vi säga slimm. Hon har blivit hel klippt nu och man kunde nästan tro att Hanna tagit fel häst i stallet på morgonen, så snygg var hon! De red en jätte fin uppvisning i LB:1med 68%, men tyvärr utanför placering, de startade även LA:1. Frida och Thincy tävlade som sagt också, de såg lika fina ut som vanöligt och lyckades knipa en tredje placering i LA:1 med 72&.

Alla ponnysarna verkar vara i toppform. Nu väntas packnining och åter packning så att vi snart äntligen kan komma iväg. På Tisdag åker vi till Lag SM.

Resultat från Frösåker kan ni se här
. http://www.frosakers-ryttare.se/default.asp?UID={424A965F-9028-4ADE-A6B5-F1B20346E9D0}&sessionID=&ID=206823&level=2&curIndex=5&curIndex2=1&curIndex3=0&loggin=&parentID=204920

Emelie Åsberg och Miclas Mysac efter LC:1.

Hanna och Gnistan i LB:1.

Frida och Thincy i LB:1

Ponnyridning II

Även denna ponny ridning blev otroligt lyckad. Det var ännu mera barn idag och många av barnen som red idag, red för andra gången på två veckor. Fika såldes, barn löfs upp och ner, alla var glada. Även Hannas pojkvän, Simon köpte sig en ridtur på "den bruna ponnyn"


Hoppträning

Idag tränade Frida och Tove hoppning för Veronica Nilsson på Stall fjällen. Träningen var inriktad banhoppning och även en del lydnad. Lydiga hästar hade vi med oss som hoppade väldigt bra med jämt flyt. Även en del fokus lades på våran position och skänkelläge genom att travhoppa mycket i början. Frida behövde tänka på att komma tillbaka snabbt  med överkroppen och ha is i magen inför hinderna. Och Tove behövde tänka mycket på att  komma ner i sadeln då Mysac struttar och far emellan hinderna och ha is i magen inför inför hinderna.
Tyvärr kunde inte Hanna vara med eftersom hon och Gnistan ligger i hårdträning i dressyr. De ska även tävla dressyr i Frösåker den 16/8 precis innan vi åker som Tincy och Mysac också ska. Dress slipning var det!

Träningen var mycket lyckad och goda råd har vi nu med oss ner på Lag SM då vi åker om exakt en vecka.

   

Ponny ridning

Operation ponny ridning 1 slutförd - Allting gick jätte bra med många positva föräldrar och glada barn som ville rida. Hästarna tyckte det var spännade och roligt med så små viktlösa människor på ryggen. Barnen var mellan 3 och 8 år gamla. Det var mesta dels tjejer som red, men det var en kille som vågade sig på det. En annan kille fegade ur i sista sekund och nöjde sig med att sitta på gräset och fika då de andra red. Ponny ridningen 1 är avklarad och lyckad! En slant fick vi också in.





Mysac spanar in en söt tinker tjej och döljer samtidigt Frida bakom.



Gnistan poesade snällt framför kameran.

RSS 2.0