Det avgörande - Terrängmomentet

Solen skiner fortfarande i Skånelandet och vi är färdig tävlade. Dagen började med att imorse gick de flesta terräng banan igen innan start. Allting såg bra ut, och vi följde noggrant de andra lagens resultat ute i terrängen. Först ut för Team Björklinge var Sarah Sandberg på sin C-ponny Asterix II, det är deras egen uppfödning och de har ridit in honom själva. Tidigare var det Sarahs syster Sofia som tävlade den fina lilla fuxen. Men nu har Sarah fått tagit över honom. Sarah var riktigt taggad innan start och visade verkligen hur en riktigt BRFare ska rida. Hon var en riktigt fighter och red i mål utan några hinderfel, men någon sekund för fort. Ingen fara skedd, än så länge var vi med!

Nästa ”man” ut i terrängen var Hanna Zetterberg på sin nordsvensk korsning Gnistan. Vi kände att detta var vårat mest rutinerade och säkraste ekipage. Allting flöt på jätte fint ända till 8:e hindret, det som var en liten grav. Gnistan kom i full rulle och laddade förmodligen på det stora hindret som stod bredvid, så hon såg inte den pytte lilla graven. Rakt ner i graven sprang Gnistan och gick direkt omkull på sidan. Hanna rullade av utan skador, men Gnistan skrapade sig lite ytligt på nos samt bakben. Efter detta fall så var Hanna utesluten och hoppet började försvinna..

Tredje ekipage ut i terrängen var vår duktiga, häftiga och Guldbelönade Tinker häst; Thincy. Frida och Thincy var verkligen på gång och de red i mål utan några stora fel. Felfri på hinder men lite för långsam. Frida råkade välja fel väg inne i den knixiga skogen med kom in på rätt stig sedan igen. Nu hade hoppat börjat brinna igen.

Vårt sista och mest rutinerade ekipage ut var Tove Eriksson och Miclas Mysac. Tove tyckte banan var väldigt enkel liksom de andra i laget. Som sista ryttare krävs att nerverna  hålls i styr och det hade Tove inga som helst problem med. Tove och Mysac red i mål helt felfritt! Både på hinder och tid. Och därmed så säkrade hon minst en individuell sjätte placering. Eftersom hon låg då kvar på sina straff från dressyren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0